ANAYASADA DEVLETİN GENÇLİĞİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUMA GÖREVİ VARDIR
“Gençliğin korunması
MADDE 58- “Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır”.
12 Eylul Darbesini yapanlar, yaptıkları anayasaya yukarıdaki maddeyi koymuşlardır. Fakat gelen hukümetler bu anayasal emri malesef yerine getirmemişlerdir. Yani anayasal suç işlemişlerdir. en azından okullarımızda bu yönde bir ders olmalı, kötü alışkanlıkları, zararları, korunma ve kurtulma yolları, bilim adamlarının görüşleri, medyatik sanatçılarımızın görüşleri bu derste okutulmalıdır. fakat ne yazık ki, 16 yıllık ak Parti hükümetinin böyle bir derdi hiç olmadı. Kötü alışkanlıklar dendiğinde bize göre akla gelenler şunlardır:
1- Uyuşturucu maddeler ve Alkol: Bira dahil tüm içkiler bağımlılık yapıcıdırlar. Alkol kimyada etil alkol (C2H50H) olarak bilinir. Vucuda girince halledilip atılması için şu değişikliğe uğrar:
C2H5OH= 2CO2 +3 H2O
Formülde görüldüğü üzere vucuttan atılabilmesi (eliminasyonu) için 2 adet C02 (karbon dioksit) molekülü ile su meydana gelir. CO2'tin zaararsız olduğu iddia edilebilir mi? Ve bu formül Kıyamete kadar değişmeyecektir halbuki hepimize bol oksijenli temiz hava lazımdır.
2- Sigara: çok yaygılaşmaktadır. İşte bir toplu sigara faaliyeti:
Yukarıda okul çıkışında bir gurup öğrenci toplu toplu sigara içerken görülmekte.. Kızlar da içmekte idi. fakat otobüs içinden gizli çekim yaparken onları içerken görüntüleyemedim.
Sigara içenlerin Covid-19'a daha az yakalandığını öne süren bilim insanlarının tütün endüstrisinden para aldığı ortaya çıktı
Pandeminin başlangıcından bu yana “sigara içenlerin Covid-19’a daha az yakalandığına” dair çok tehlikeli bir iddia ana akım medyada kendine yer buldu. Ancak sigara içenlerin, içmeyenlere kıyasla Covid-19'a yakalanma ihtimalinin çok daha az olduğunu iddia eden bilimsel bir makale, bazı yazarlarının tütün endüstrisi ile finansal bağlantıları olduğu keşfedildikten sonra yayınlandığı tıp dergisi tarafından geri çekildi. Konu ile ilgili ntv.com.tr'ye konuşan Türk Toraks Derneği’nden Prof. Dr. Oğuz Kılınç, “Eğer o esnada bu çalışmayı sunan yazarlar, tütün endüstrisi ile ilgili çıkar çatışmalarını bildirselerdi, hiçbir tıp dergisinde bu makalenin yayınlaması mümkün olmazdı. Sigaranın Covid-19’a yakalanma riskini azalttığına dair hiçbir kanıt yok. Yaptıkları, bilim dünyasını kandırmak. Sigara içenler her nefeste 8 bin zararlı kimyasal maddeyi çekiyor. Bu maddeleri alırken, vücudun kendisini corona virüse karşı koruması düşünülemez” dedi.